Το μεγαλείο της συγχώρεσης!

Εύκολα συναντά κανείς ανθρώπους να μην συγχωρούν .Δύσκολα όμως βρίσκει κανείς ανθρώπους που συγχωρούν πραγματικά. Που συγχωρούν μέσα από την καρδιά τους.

Πιστεύω πως όλοι έχουμε ακούσει την φράση “Αυτό που μου έκανε , δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ”. Και ταυτόχρονα έχουμε γίνει μάρτυρες σε τέτοιου είδους συμπεριφορές .

Πολύ εύκολα μπορεί κανείς πλέον να δει αδέλφια να μην μιλούν μεταξύ τους , παιδιά με του γονείς, γονείς με τα παιδιά, γείτονες να τρέχουν στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους. Και το κακό συνεχίζεται.
Καρδιές κλειστές , καρδιές που δεν μπορούν να δεχτούν τον άλλον με τα ελαττώματα του, δεν μπορούν να ξεχάσουν ένα λόγο που μπορεί να τους είπε κάποιος παραπάνω πάνω στον θυμό του. Καρδιές που δεν μπορούν να αγαπήσουν πραγματικά , όπως ο Θεός θέλει, δεν μπορούν να συγχωρέσουν όπως ακριβώς το Ευαγγέλιο ορίζει.
Κάποτε ο Απόστολος Πέτρος πλησίασε τον Ιησού και τον ρώτησε, Κύριε , πόσες φορές αν αμαρτήσει σε μένα ο αδελφός μου να τον συγχωρέσω ; Έως επτά; Και ο Κύριος απάντησε, δεν σου λέω έως επτά αλλά έως εβδομηντακοντάκις επτά.
Στην Κυριακή προσευχή μας λέει : Συγχώρεσε σε μας τις αμαρτίες μας όπως και εμείς συγχωρούμε αυτούς που αμαρτάνουν σε εμάς.
Δεν είναι καλό στον άνθρωπο να μην συγχωρεί ή ακόμη να φθονεί , να μισεί Τραυματίζεται, βασανίζεται, υποφέρει . Είναι σαν να έχει ένα σαράκι μέσα του και τον τρώει. Δεν μπορεί να απολαμβάνει την ειρήνη και την ανάπαυση του Χριστού μέσα του. Άνθρωπος που δεν συγχωρεί και ζει μέσα στην κακία αρρωσταίνει η ψυχή του αλλά και το σώμα του. Η Αγία Γραφή μας λέει πως ο φθόνος είναι σαπίλα στα κόκαλα.Ο Ιησούς Χριστός χάραξε έναν ωραίο δρόμο, τον δρόμο της ολοκληρωτικής συγχώρεσης. Συγχώρεση προς όλους. Συγχώρεσε και τους σταυρωτές του. Και σε αυτόν τον δρόμο καλεί και τα παιδιά του να περπατήσουν.
Δεν μπορούν όλοι να περπατήσουν σε αυτόν τον δρόμο . Αν δεν αφήσεις το Πνεύμα του Θεού να εργαστεί στην καρδιά σου δεν θα εννοήσεις ποτέ τι σημαίνει πραγματική συγχώρεση.
Κοίταξε τον Ιησού Χριστό. Χλευάστηκε , χτυπήθηκε , τον φτύσανε, του φόρεσαν αγκάθινο στεφάνι, άπλωσε τα χέρια του για να δεχτεί τα σκληρά καρφιά . Με τον πιο σκληρό και βάρβαρο τρόπο.
Και ενώ οι στρατιώτες κάρφωναν τα καρφιά στις παλάμες του , εκείνος προσευχόταν και έλεγε “Πατέρα συγχώρεσε τους δεν ξέρουν τι κάνουν”

Τι φοβερό!! Να σε σταυρώνουν κ εσύ να προσεύχεσαι να συγχωρεθούν!!
Το ίδιο μονοπάτι της συγχώρεσης βάδισε και ο πρωτομάρτυρας Στέφανος . Ενώ ο ουρανός είχε ανοίξει για να τον υποδεχθεί , οι πέτρες έπεφταν πάνω του βροχή , τσακίζοντας το σώμα του οδηγώντας τον σε μαρτυρικό θάνατο. Γονατίζει και υψώνει την φωνή του προς τον Θεό λέγοντας “Κύριε , μην λογαριάσεις σε αυτούς αυτήν την ανομία”
Ο δρόμος της συγχώρεσης δεν είναι ένας δρόμος που ο άνθρωπος αδυνατεί να περπατήσει. Αλλά είναι ένας δρόμος που για να τον πορευθείς πρέπει να είσαι γεμάτος από την παρουσία του Θεού. Διότι όταν θα συγχωρέσεις πραγματικά, θα νιώθεις μέσα σου την ευφροσύνη που δίνει ο Θεός σε αυτόν που συγχωρεί .O εχθρός της ψυχής του ανθρώπου που είναι ο Σατανάς ,θέλει τον άνθρωπο αιχμάλωτο μέσα στην κακία και τα μίση για να τον οδηγήσει στην απώλεια .Αλλά ο Θεός θέλει τον άνθρωπο απαλλαγμένο από όλα αυτά για να τον οδηγήσει στην βασιλεία Του.

Αν βλέπεις ότι στην ζωή σου υπάρχουν άτομα που δυσκολεύεσαι να συγχωρέσεις , αν υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες μέσα στην καρδιά σου με κάποιους, αν θέλεις να απαλλαχτείς από όλα αυτά τα βάρη και να έρθει η χαρά, η ειρήνη και η ανάπαυση μέσα σου διάλεξε τον δρόμο του Θεού. Εκεί θα συναντήσεις τον Θεό.
Ζήτησε την βοήθεια του στην ζωή σου. Εκείνος θα σου διδάξει τι σημαίνει πραγματική συχώρεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.